دولت لبنان بار دیگر از پارلمان رأی اعتماد گرفت اعلام ورود صد‌ها دروزی از مناطق اشغالی به داخل سوریه زلنسکی: اگر تسلیحات دوربرد دریافت کنیم آماده اقدام هستیم ادعای دادستانی فرانسه علیه بشار اسد و ۲۰ مقام سابق سوریه اخراج مهاجران از خاک آمریکا به یک کشور آفریقایی واکنش وزارت خارجه به بازداشت اتباع ایرانی مقیم آمریکا رایزنی وزیران امور خارجه ایران و چین نشنال‌اینترست: الجولانی برای حفظ حکومت خود تروریست‌ها را جذب ارتش سوریه می‌کند سرپرست جدید سرکنسولگری افغانستان در مشهد کار خود را آغاز کرد موج گرمای شدید در اسپانیا جان بیش از ۱۰۰۰ نفر را گرفت درخواست عراقچی از شانگهای برای حمایت از ایران در برابر تجاوز آمریکایی-صهیونیستی ادامه بارش‌های سیل‌آسا در پاکستان؛ ۱۱۱ کشته و صد‌ها زخمی تاکنون سفارت ایران در لبنان: شایعات درباره ناامنی در کشور، جنگ روانی اسرائیل است السودانی: ایران کشوری مهم در منطقه است و روابط راهبردی عمیقی میان ماست لاوروف در دیدار با عراقچی: زمان گفت‌و‌گو با ایران درباره تحولات فرارسیده است

تأکید سفیر ایران بر ضرورت تکمیل خط لوله گاز ایران و پاکستان

سفیر جمهوری اسلامی ایران در جمع اعضای اتاق بازرگانی و صنایع اسلام‌آباد، بر ضرورت تکمیل خط لوله گاز ایران و پاکستان تأکید کرد.
تاریخ انتشار: ۱۲:۲۷ - ۲۲ تير ۱۴۰۲ - 2023 July 13
کد خبر: ۱۹۴۲۳۸

به گزارش راهبرد معاصر، «رضا امیری مقدم» سفیر جمهوری اسلامی ایران در اسلام‌آباد روز چهارشنبه ۲۱ تیر ۱۴۰۲ با اعضای اتاق بازرگانی و صنایع اسلام‌آباد دیدار و گفت‌وگو و در این دیدار با اشاره به تحولات اخیر در نظم جهانی، بر توسعه و پیشرفت جمعی تأکید کرد.

 

این دیپلمات ارشد ایرانی لزوم توسعه روابط اقتصادی و تجاری بین ایران و پاکستان را مورد اشاره قرار داد و بر تقویت بخش‌های خصوصی دو کشور و همچنین استفاده از ظرفیت سازمان‌های بین‌المللی به منظور ارتقای زیرساخت‌های حمل و نقلی تأکید کرد.

 

لزوم تکمیل خط لوله گاز ایران و پاکستان (خط لوله صلح) هم از دیگر مواردی بود که سفیر ایران در پاکستان در جمع اعضای اتاق بازرگانی و صنایع اسلام‌آباد آن را مورد اشاره قرار داده و بر آن تأکید کرد.

 

 اهمیت تقویت زیرساخت‌های مواصلاتی از دیگر مواردی بود که سفیر ایران در پاکستان در دیدار با اعضای اتاق بازرگانی و صنایع اسلام‌آباد به آن اشاره کرد.

 

قرارداد ۲۵ ساله خط لوله صلح بین ایران و پاکستان در سال ۱۳۸۸ و با هدف صادرات گاز به پاکستان به امضا رسید.«رفعت مسعود» سفیر پیشین پاکستان در تهران در گفت‌وگویی با خبرنگار فارس درباره عملیاتی نشدن خط لوله صلح و اینکه چرا پاکستان اقدام به لوله‌گذاری در خاک خود نکرده؟ عنوان کرده بود: تحریم‌ها و فشار آمریکا و دیگر کشورها عامل اصلی در این زمینه است... نخست‌وزیر ما به دنبال انجام این کار است، چرا که این خط لوله برای پاکستان و به‌ویژه استان بلوچستان پاکستان و همچنین برای فعالیت اقتصادی ما ضروری است. ما نیاز به گاز داریم. ما باید از نواب‌شاه تا گوادر در داخل پاکستان لوله‌گذاری کنیم ولی متأسفانه سرمایه‌گذار در این زمینه وجود ندارد. برخی هم که می‌خواهند سرمایه‌گذاری کنند به دلیل ترس از تحریم‌ها، وارد این موضوع نمی‌شوند... اگر این خط لوله گاز به پروژه سیپک (کریدور اقتصادی چین و پاکستان) نیز گسترش یابد کار آسان‌تر می‌شود. البته زمان‌بر است، ولی تصمیم نخست‌وزیر پاکستان بر این است که خط لوله صلح عملیاتی شود.

 

شبکه المیادین دهم فروردین سالجاری در گزارشی در این خصوص نوشت: پروژه خط لوله گاز ایران و پاکستان که بیش از ۱۰ سال به دلیل تحریم‌های آمریکا علیه ایران و اقتصاد ناپایدار پاکستان متوقف شده بود، با آغاز تلاش‌های دیپلماتیک این کشور که با کمبود انرژی مواجه است، احیا شده است.

 

«سید مشاهد حسین» سناتور پاکستانی اردیبهشت سال جاری در مراسم خداحافظی سیدمحمدعلی حسینی سفیر سابق ایران در اسلام‌آباد گفت: تحولات سیاسی منطقه‌ای نشان داد که زمان احداث خط لوله گاز ایران و پاکستان فرا رسیده است و بهبود روابط ایران و عربستان با میانجی‌گری چین مورد استقبال تمام امت اسلام قرار گرفته است. 

 

درسال ۲۰۱۵ و در پی تعلل پاکستان در اجرای کار، ایران درخواست خسارت به مبلغ ۱۸ میلیارد دلار را به دادگاه بین‌المللی ارائه کرد، اما در سال ۲۰۱۹ با دادن فرصتی دیگر به پاکستان قرار شد تا اسلام‌آباد خط لوله خود را تا پایان مارس سال ۲۰۲۴ تکمیل کند. پروژه خط لوله ۷.۵ میلیارد دلاری انتقال گاز ایران به پاکستان و هند امکان صادرات روزانه ۲۱.۵ میلیون مترمکعب گاز( ۷۵۰ میلیون فوت مکعب گاز) ایران به پاکستان را فراهم می‌کند. در طرح اول این پروژه، گاز میدان‌های پارس جنوبی از طریق بلوچستان در غرب پاکستان به هند انتقال داده می‌شود./فارس

ارسال نظر